dijous, 7 de març del 2013

Tevertet i Collsacabra








Tavertet és un municipi de la comarca d'Osona, província de Barcelona. Limita al nord amb la regió natural del Collsacabra i al sud amb Les Guilleries.
El poble va estar aïllat i sense carretera fins ben entrada la segona meitat del segle XX. Això, i l'espectacular entorn natural que l'envolta; frondosos boscos i cingleres, el proveeixen d'un encant molt especial.
El nucli urbà constava inicialment de només tres carrers, que encara s'anomenen de la mateixa manera: "Carrer de Dalt""Carrer del Mig""Carrer de Baix".
Els darrers 20 anys el poble ha crescut força, però ha sabut mantenir un bon equilibri estètic entre les antigues cases del 1700 - 1800 i les construccions més modernes.
El municipi és també un bon punt de partida per a excursions i passejades per a tots els nivells. La natura salvatge és per tot arreu i a ben poca distància del nucli urbà.
Els torrents que baixen del Collsacabra, en arribar als cingles, es precipiten al buit formant uns salts d'aigua impressionants. Els més propers al poble són els salts del Noguer i del Molí Bernat, al sot deBala. Seguint la cinglera trobarem més endavant la Cua de Cavall al torrent de l’Avenc i el Salt del Sallent prop de Rupit.
Fou el lloc de residència del pensador Raimon Panikkar durant els últims anys de la seva vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada