diumenge, 7 d’octubre del 2012

Quinze dies per els tres Pirineus. Català, Aragonès, Navarrès,


Aquesta escapada del mes de setembre ha estat per aquests indrets muntanyosos que son els Pirineus, que mes dóna d’equins estem parlant, tots son esplèndids per les seves muntanyes i valls, cada retomb que fas és un nou paisatge que et queda clavat a la ment, crec fermament que no és comparable amb la vicio que tens al veure el Mar.

El nostre recorregut comença a la Ball de Vull en concret, Barruera, un entorn que dona pau al costat del riu envoltat de les seves muntanyes.

Dos dies desprès, enfilem capa Vielha, tot i que ja no se les vagades que hi hem estat no ens cansem de anar-hi el igual que Barruera.

Sortim de Vielha tornant enrere fins passat Vilaller, on agafem la carretera N- 260 entrant els Pirineus d’Aragó, anem a sortir a Castejon de Sos. Un cop passem per el poble en el qual hi fem nit, sortim direcció a Benasquès. El poble és molt bonic, es un poble típic de muntanya, a nosaltres ens agrada molt. Des d’allà ens enfilem capa el Parc Natural de Posets-Maladeta.

No es com el llac San Maurici ni de bon tros però cada Parc es especial, estem per sota del Aneto en que la seva glacera cada dia es mes petita.

Un cop feta la passejada per aquets llocs posem rumb direcció a Boltaña, però avanç fem una parada a Ainsa, un lloc emblemàtic per el seu casc antic però molt ben conservat.

Agafem direcció a Broto i fins a Jaca i finalment al el pantà de Yesa, un pantà que fa plorar de la manca d’aigua, però aquesta es la tònica general d’aquells rius, i aiguamolls, que la majoria estan eixuts.

Un cop en aquest indret fem cap al Castell de Javier en el lloc de Foz de Lumbier, fins a Pamplona. De tornada ens va fer molta pachoca la ciutat de Tudela per els seus edificis tant monumentals. Aconsellem que hi feu una visita.

Aquesta sortida ha tingut un caire cultural, natural, paisatgístic, i com no relaxant, per la tranquil•litat i aire pur que es respira en aquells llocs paradisíacs com son las muntanyes.
Unes fotos que segur diuen mes que mil paraules.

 Barruera

Vielha 

 Carretera direcció al Aneto
 Pla Hospital
 Parc Maladeta
 Parc Maladeta

 Castell de Jaca

 Mirador de San Juan de la Peña
 Iglesia de San Juan de la Peña
 Castell de Javier
 Parc Natural de Irati

 Plaça Major de Tudela
 La Pilarica de nit
La Pilarica des de l'autocaravana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada