diumenge, 15 de juliol del 2012

Una sortida desitjada de molt temps. El parc del Cadi-Moixero amb el emblemàtic Pedraforca

Les dues grans serralades del Cadí i el Moixeró, unides pel coll de Tancalaporta, formen una impressionant barrera muntanyosa en el punt d’unió entre el Prepirineu i el Pirineu.


És en aquesta zona on el Parc Natural del Cadí-Moixeró acull, a més d’una gran biodiversitat, llocs d’una bellesa i un atractiu especials.

Destaquem el Pedraforca, el qual constitueix una de les muntanyes amb més atractiu i tradició de l'alpinisme català ja que constitueix un arriscat i bell indret d'escalada. Per tant és un dels símbols de l'excursionisme de Catalunya.

El Parc Natural del Cadí-Moixeró es troba dins la classificació de parc de muntanya, ja que les seves altituds se situen entre els 800 m i els 2.648 m del puig de la canal Baridana. Les dues grans serralades del Cadí i del Moixeró, unides pel coll de Tancalaporta, formen una impressionant barrera muntanyosa del Prepirineu, allargada de ponent a llevant en una extensió d'uns 30 km, a la divisòria d'aigües del Segre (Cerdanya i Alt Urgell) i del Llobregat (Berguedà). Els seus vessants, especialment els de la banda nord, formen cingleres escarpades amb parets gairebé verticals i valls profundes. El Pedraforca, la Tosa i el Puigllançada formen unitats més diferenciades.

Una de les activitats dintre del parc es la trobada d’acordeonistes de Maçaners.

Artistes catalans, tant d'aquí com de la Catalunya Nord, bascos, gallecs i occitans s'ajunten en aquesta vetllada per escriure una pàgina més de la tradició cultural d'aquest poble.

Maçaners, sota el resguard del nostre omnipresent Pedraforca, es converteix per una nit en la capital de l'acordió, gràcies a l'esforç, la il•lusió i les ganes de tot un seguit de col•laboradors, dirigits per l'Associació d'Amics de l'Acordió, que és qui organitza aquesta tobada.

Personalment ha estat unes de les nits que sempre tindre al meu record. Que sigui per molts anys,











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada