dilluns, 8 de desembre del 2014

Pont de la Purissima.Bordeus.

Aquest pont de la Puríssima hem aprofitat per fer una sortida una mica llarga, hem anat fins a Bourdeux tal com diuen els francesos.
La sortida va ser el divendres a les sis de la tarda e direcció a Figueres, per anar capa Carcassona i Toluse fins a Bordeus. La tornada va ser per el costat del Atlàntic per Biarritx, Panplona Saragossà i a casa. Una sortida de 1.728 Km amb molta pluja menys el diumenge que el varem passar a Bordeus.
Bourdeux es travessada pel riu Garona. Té un port accessible als vaixells, mes la major part s'aturen abans, a la Gironda, principalment a Verdon. Té el darrer pont sobre el Garona, el pont d'Aquitània, més enllà, el riu i, més tard, la Gironda solament és franquejable mitjançant transbordadors.
Després d'un ràpid període de despoblament i d'importants treballs de renovació dels barris més antics, la població de la ciutat s'ha estabilitzat. Al mateix temps, la seva àrea metropolitana es desenvolupa a un ritme ràpid, a causa d'una forta expansió urbanística. Aquesta expansió és deguda al fet que els habitatges rarament excedeixen de les dues o tres plantes, fins i tot en els suburbis pròxims al centre de la ciutat.

Després d'haver abandonat un projecte de metro lleuger automàtic del tipus VAL (Vehicle Automàtic Lleuger), la ciutat es va dotar d'una xarxa de tramvia, inaugurada el 21 de desembre de 2003. Una de les seves particularitats és l'absència de catenària en les zones turístiques ja que els tramvies reben el subministrament elèctric des del sòl.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada