dilluns, 28 de maig del 2012

Parc Natural del Montseny

Un patrimoni universal. El Montseny, Reserva de la Biosfera és un mosaic de paisatges mediterranis i centreeuropeus situat a tocar de grans conurbacions metropolitanes. La seva biodiversitat extraordinària i la petjada cultural que l'home hi ha deixat al llarg dels temps, presenten un valor universal que ha inspirat artistes, intel•lectuals i científics, i que desvetlla l'emoció de les persones que el visiten.

Arbúcies està situada en un entorn privilegiat, al costat del Parc Natural del Montseny i les Guilleries. A més de la natura té un patrimoni arquitectònic important amb el Castell de Montsoriu i l'església de Sant Pere Desplà com a elements destacats.


En el nucli urbà hi ha una oferta cultural considerable: el Museu Etnològic del Montseny La Gabella, la ruta de Santiago Rusiñol, les fonts de bomba, el passeig de la riera d'Arbúcies, el pou de l'Escultor i el safareig de Can Jombo són mostres d'un patrimoni cultural arrelat al territori.


Al llarg de l'any, Arbúcies és l'escenari de la Fira de l'Aigua i la Fira de la Tardor, a més d'esdeveniments musicals com la Festa del Flabiol i el festival de música independent popArb.


La Festa Major i Les Enramades són indiscutiblement les festes més estimades pels arbuciencs i les arbucienques. La festa de les Enramades té més de 500 anys d'història i al 1999 va ser declarada festa tradicional d’interès nacional. Durant el diumenge previ a la festa se celebra el concurs de catifes de flors naturals, que engalana els carrers de la vila davant la presència de moltes persones vingudes d'arreu de Catalunya.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada