dilluns, 5 d’abril del 2010

Sortida a Rupit i Pantà de Sau.










28/03/10.
Rupit.

BREU HISTÒRIA
L'origen de la vila el trobem en el castell que es va construir pels voltants de l'any mil, substituint el de Fàbregues. On es van anar construint cases pels voltants.

Al segle XIV la població va patir un decreixement però es recuperà, arriban als segles XVII i XVIII amb la màxima esplendor que ha tingut mai la vila.

L'església es va erigir possiblement entre els segles XIII i XIV, que es dedicà a Sant Miquel Arcàngel.

Pruit és ja esmentat l'any 955, quan pertanyia als vescomtes d'Osona. Sempre ha estat unit al castell i jurisdicció de Rupit.

L'embassament de Sau
Ubicació
Vilanova de Sau
Descripció
Al peu de la cinglera de Tavertet sorgeix l'embassament de Sau, que reté el curs del riu Ter. L'any 1962, aprofitant el desnivell de la vall entre els cingles i les Guilleries, s'inaugurà el pantà de Sau. Aquest embassament és considerat un dels més peculiars de Catalunya amb 17 km de llargada i 3 km d'amplada màxima. La seva obertura ha canviat la fisonomia de la vall de Sau, convertint-la en un punt de gran interès turístic.


Sota les aigües descansa el nucli antic de Sant Romà de Sau, un poble submergit del qual només en sobresurt el campanar romànic com a indicador popular del nivell de l'aigua. La gran extensió del pantà envoltat de boscos i espadats de vertigen conforma un bell paisatge i atrau els amants dels esports nàutics que, des del Club Nàutic Vic-Sau, poden practicar el piragüisme i l'esquí nàutic.



Els concursos de pesca i la travessia de nedadors complementen les activitats esportives aquàtiques. Endinsar-se a la cova de les Grioteres o fer rutes a cavall, en bicicleta o en 4x4 pels voltants del pantà permet descobrir altres racons insòlits com el poble de Vilanova de Sau, emergit des de la creació del pantà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada