dilluns, 10 de febrer del 2014



Fira del Fajol de Batet de la Serra.

Batet de la Serra és un poblet de la Garrotxa a pocs quilometres de Olot.

Els seu nucli es petit però molt encantador amb les seves masies disperses al vell mig de boscos la majoria de alzines.
La fira del fajol es fa en el marc emblemàtic del vell mig d’un paratge rodejat de muntanyes, tots sabem la vulcanitzat del lloc, Olot sembla instal·lat dintre del propi crater.

Varem arribà en aquest indret el dissabte a la tarda-nit posant la nostra casa al costat mateix de una església petita rodejada de tres masies. Al mati va ser un despertar grandiós sota nostre Olot a la dreta la serralada nevada de les muntanyes de Ballter, Núria i el port que salta a França per la carretera que puja de Camprodon, però la gebrada que teníem als seus prats deia que estàvem al volta’n de dos graus, axó si, un sol que enamorava, tot i que mes tard es va emboirà.


La fira del fajol es una d’aquelles que gairebé sempre es repeteix, però aquest gra de fajol en tenia una mica intrigat. En vaig agafa un grapat per plantar en primavera.

Del fajol sen fa farina, i la farina és el ingredient principal per la elaboració de diversos productes, com ara; pa, xurros, farinetes, pastissos, i tot tipus de producte comestible.

Pel que fa a les activitats de la fira es va fer una presentació de les feines de batre el fajol, i moltes representacions dels oficis a pagès. També una mostra de bastia, porcs, aviram, vaques, etc.

Avanç de començar tot això el que teníem que fer era agafar forces per resistir el fred, i com no era esmorzar, un esmorza de pa torrat i botifarra, amb un bon porro de vi i una llard de foc que espantava a les bruixes.

Però com sempre, son millors unes males imatges que no un bon resum.  



 El fajol apunt de batre.
Ventant el Fajol

La campana de la llibertat

Un bon esmorzar és el millor per començar el dia



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada