dilluns, 11 de juny del 2012

Setcases,

Els dies 9 i 10 de juny amb la celebració de la VIII Fira d’herbes i flors de muntanya i La Cuina del Bosc, a Setcases es presenta una oportunitat immillorable per descobrir els valors i secrets del poble. I també, sens dubte la cuina del bosc de Setcases, que és sempre sinònim de bon menjar.











Programa

Dissabte 9 de juny

10.00h Inauguració de la VIII Fira d’Herbes i Flors de Muntanya – La Cuina del Bosc.

10.30h Obertura del Mercat d’herbolaris i productes artesans pels carrers de Setcases.

Recollida de plantes i flors de muntanya a càrrec dels veïns del poble i posterior entrega a l’exposició.

Preparació de l’exposició: Herbes aromàtiques, el tresor de la cuina. SOTACINGLES, SL.

12.30h Recepció de Plats i Receptes La cuina del Bosc a càrrec dels restaurants de Setcases.

16.30h a 18.30h Taller de: Preparació, tast i cata de tisanes i infusions. A càrrec de Joan Carles Rey,

químic, professor formador de la UAB i professor del Màster de Tecnologia farmacèutica de la UB.

Director de l’Herbolari de Sau.

18.30h Missa a l’Església de Sant Miquel Arcàngel de Setcases.

19.30h Conferència: L'etnobotànica, eina d'entesa entre la ciència i el coneixement popular. A càrrec

d’Arnau Colomé, Llicenciat en Farmàcia i Director Tècnic del Lab. Deiters, Fitoteràpia i Cosmètica, S.L.



Diumenge 10 de juny



10.00h Inauguració oficial Exposició: Herbes aromàtiques, tresor de la cuina.

Obertura del Mercat d’herbolaris i productes artesans pels carrers de Setcases.

10.30h Ruta botànica per les proximitats del Poble amb Joan Carles Rey i el seu equip, biòlegs i

especialistes botànics. Durada aproximada: 1.30h.

11.30h Recepció de Plats i Receptes La cuina del Bosc a càrrec dels restaurants de Setcases.

12.00h Conferència: Les herbes aromàtiques, tresor de la cuina a càrrec de Joan Carles Rey, químic,

professor formador de la UAB i professor del Màster de Tecnologia Farmacèutica de la UB. Director

de l’Herbolari de Sau.

16.00h Conferència: Flora alpina d’Ulldeter. Diari de camp a càrrec de Cristina Curto, enginyera de

Telecomunicacions i graduada per l’Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat. Introducció del paper de la flora

dins la història de la pintura i explicació de la descoberta personal del món de la botànica i el seu dibuix,

a través de les muntanyes de Setcases.

Seguidament Taller de dibuix per tots els públics: Flors de muntanya a càrrec de Cristina Curto.

Graduada per l’Escola d'Art i Disseny de St Cugat i Enginyera de Telecomunicacions.

18.30h Clausura de la Fira.

Tot el dia Exposició Herbes Aromàtiques: el tresor de la cuina. Plantes, gustos, olors, textures i

receptes per gaudir. Realitzada per l’Herbolari de Sau (Sotacingles SL - Vilanova de Sau).

Mostra de plats i receptes de Setcases. Realitzada per l’Ajuntament de Setcases i tots els restaurants

del municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada